Alle siderne på tomdukebox.dk
 
5 år med Grønærten/Maria-Louise!
Herunder kan du læse om mit venskab med nu 12 årige årige Maria-Louise, hvordan vi har mødt hinanden, høre lydklip og se billeder blandt andet fra nogle af de gange hun har gæsteoptrådt sammen med mig til stor og enorm jubel for publikum!
Jeg har besluttet at på trods af at dette hen ad vejen bliver et meget meget laaaangt link vil jeg ikke slette noget fra tidligere år. Forestil jer om 10 år når grønærten måske/måske ikke er blevet en endnu bedre og fantastisk sangerinde og måske turnerer rundt på landets/alverdens scener – ja så kan vi på behageligste vis læne os tilbage og læse begyndelsen af hendes historie her.

Maria-Louise spiller goalball
Første gang jeg mødte Maria-Louise, var i 2004 da jeg startede et børnehold op i den sportsgren for synshandicappede som hedder goalball.
Synshandicappede børn sidder ofte alene udenfor når der i deres almindelige skole dyrkes holdsport – det er meget få af de seendes holdsportsgrene som synshandicappede kan være med til.
Holdsport udvikler jo børns sociale adfærd og holdsportsoplevelser er efter min mening meget vigtige for et barns opvækst så man lærer at begå sig pænt og fair blandt både modstandere og holdkammerater.
Goalball holdet med nye spillertrøjer
Og her har vi så en stor del af de skønne børn, som min hjælpetræner Maria og jeg træner i goalball!
Yasmina, Pernille, Maria, Sofie, Maria-Louise, Lasse og Nicklas.
De er hver og en fantastiske børn men så sandelig også forskellige børn og jeg nyder hver eneste torsdag hvor vi træner!
Børnekor i studie fjoller
Ja så var det jo jeg gik i gang med at lave en børne CD til fordel for kræftramte børn og naturligvis kunne jeg jo bruge mine "goalball-unger" som kor på "Er du sur og trist" sangen.
På min børne CD "Syng dig munter" kan man Rent faktisk på sangen "Er du sur og trist" – hvis man lytter rigtig godt efter, til sidst der hvor sangen fader ud høre Maria-Louise udbryde "Jeg elsker det" og ja... det var altså hendes kommentar til at være med i studiet.
Hør Er du sur og trist lydklip her
Børne CD projektet blev jo en stor succes, som I kan læse andetsteds her på hjemmesiden og hvor er det fedt – synshandicappede børn hjælper kræftramte børn!
Goalball holdet i træningstrøjer
Så en dag da jeg optrådte på Ølstykke Kræmmermarked ikke langt fra hvor Maria-Louise bor dukkede hun op sammen med sine forældre og sin lillesøster Madeleine.
Vi/jeg lokkede Maria-Louise med på scenen sådan bare for sjov, men vi blev begge grebet af det. Maria-Louise kunne et par af de sange jeg optræder med samt nogle sange fra Børne CD'en og publikum var vildt begejstrede! Jeg har desværre ingen billeder fra den oplevelse, men et sjovt og dejligt venskab/parløb var nu skudt igang.
Maria-Louise og Tom Duke-box på Bellahøj Kræmmermarked 2005
Bellahøj kræmmermarked 2005.
Nu lå det jo sådan lige til, at Maria-Louise var en rigtig god "sælger" af børne CD'en til fordel for kræftramte børn og den var hun med på.
Så ved flere lejligheder fra midten af juni 2005 til midten af juni 2006 troppede hun op ved flere af mine jobs sammen med sin far Peter – Peter må også lige nævnes her, fordi han er en så god mand der uden tøven og med godt humør bringer og henter sine børn. Blandt andet dukkede de op ved Bellahøj Kræmmermarked, men også ved Langelandsfestivalen 2005 og hver gang blev der bagefter solgt rigtig mange støtte børne CD'er til fordel for kræftramte børn, jeg har talt sammen, at efter Maria-Louises gæsteoptrædender på mine jobs, blev der samlet set solgt næsten 450 CD'er – det svarer til et beløb på kr. 45.000,- som Maria-Louise i den grad var årsag til kunne lægges til det samlede donationsbeløb ved projektets afslutning på kr. 212.000,-
Maria-Louise og Tom Duke-box til Jægerspris julearrangement 2005
Jægerspris julearrangement 2005
Naturligvis også her stor jubel over min gæsteoptrædende dengang 8 årige pige.
Er det nødvendigt at nævne, at børne CD salget gik forrygende efter at Maria-Louise havde været på scenen.
Udover børnesange fra børne CD'en, sang vi også ved dette arrangement en fortolkning af Kim Larsens version af "Et barn er født i Betlehem" – den afleverede Maria-Louise også lige i skabet og i mellemgulvet på gæsterne.
Overrækkelse af check med Maria-Louise i Planetariet
Og hvad var så mere naturligt end, at Maria-Louise var med til en af overrækkelserne, hvor vi donerede pengene fra Børne CD salget til foreningen Cancerramte Børn.
Den første portion vi havde doneret var på kr. 100.000,- og denne nummer 2 overrækkelse var så på kr. 85.000,- En papcheck giver jo ikke en blind pige nogen fornemmelse af beløbets størrelse, så vi havde 85 tusindekroneseddeler med som Maria-Louise fik lov til at føle på og overrække til foreningens formand...... "WOW! – hvor er der mange!" var hvad Maria-Louise udbrød før hun skænkede dem til børn med kræft i øvrigt sammen med den dejlige sangerinde Monique, som også medvirkede på støtte børne CD'en.
Tom Duke-box, Maria-Louise og Kasper lydmand til Sengeløse byfest 2006
Sengeløse byfest 2006
Efter børne CD projektets fantastiske afslutning, vidste jeg ikke rigtigt hvordan dette sjove parløb sådan skulle fortsætte.... men men men det vidste Maria-Louise, hun havde i løbet af et par måneder øvet sig meget ihærdigt på andenstemmen til min "Isabell" sang. Og ved Sengeløse byfest 2006 troppede hun og hendes familie op og Maria-Louise erklærede, at hun ville synge "Isabell" sammen med mig – jeg må lige fortælle, at pigen der på CD udgivelsen synger andenstemmen hedder Maja Iven Ulstrup, Maja var 15 år da vi indspillede sangen og Maja var dengang og er idag et kæmpetalent der blandt andet indsynger sange til Disney filmene og indtil hun var 18 år var Maja en af de største stemmer hos Eventyrteatret!
Maja, Tom og Dennis fra siden i Jan Winthers studie
Maja, Tom Duke og guitaristen Dennis P under studieoptagelserne af "Isabell"
Nu skal man jo ikke sådan sætte den ene pige op mod den anden, men jeg vil nu nok sige, at den dag ved Sengeløse byfest overraskede den 9 årige Maria-Louise mig kolosalt i sit beundringsværdige forsøg på at gøre det lige så flot som Maja Iven Ulstrup der jo var 15 år da hun lagde sin ufatteligt smukke andenstemme på "Isabell" sangen.
Maria-Louse og Tom Duke-box Langelandsfestivalen 2006
Og så var der jo ikke andet at gøre end, at Maria-Louise måtte og skulle med og min gæsteoptrædende på årets største job – nemlig Langelandsfestivalen 2006!
På billedet er vi i Centralgården i Rudkøbing dagen før Langelandsfestivalen officielt åbner foran omkring 1000 publikummer. Farmand Peter havde i månederne op til kørt land og rige tyndt for at finde "miniature-Tom Duke-box tøj" Til Maria-Louise - Kan I forestille jer synet og overraskelsen hos publikum? Det tror jeg I kan.
Hør i linket her en af de sange Maria-Louise fortryllede publikum med i Centralgården.
Pjerrot sagde til månen lydklip
Avisudklip med Tom Duke-box og Maria-Louise - Maria-Louse synger Langeland Lever Livet acapella
Og sandelig om vi ikke endte på den gode avis Fyns Amts Avis forside!
Tom og Maria-Louises søster Madeleine kigger på stjerner
Madeleine og Tom kigger stjerner!
Her ser I så Maria-Louises helt ufatteligt søde lillesøster Madeleine... og vi sidder back-stage på Langelandsfestivalen og kigger stjerner!
Her er det så jeg må fortælle jer om det fantastiske jeg altid oplever omkring børns opfattelse af at jeg ikke kan se - for Ja! Vi kigger på stjernerne sammen og så ville de fleste af jer voksne hoveder jo udbryde "jamen Tom kan jo ikke se stjernerne" og den er helt gal at udbryde, for Madeleine og jeg SER STJERNERNE!!! – hun fortæller om dem – jeg giver dem navne og vi hyggesludrer om, om der måske er en lille fest igang deroppe blandt stjernerne og den varme følelse vi har sammen i det øjeblik vil jeg sgu ikke snydes for bare fordi jeg ikke kan se de dersens stjerner. Både Madeleines storesøster som jo også er blind og jeg vil ikke snydes for så dejlige oplevelser bare fordi vi ikke kan se og fordi folk hellere vil tale om netop det, at vi ikke kan se end de vil tale om stjernerne! Gid alle voksne var som børn......
Maria-Louise og Tom Duke-box i Poppen på Langelandsfestivalen 2006
Langelandsfestivalen 2006!!
Venskabets og samarbejdets absolutte højdepunkt – indtil videre.....
Maria-Louise gik efter at Keld Heick havde præsenteret "Tom Duke-box" – som en overraskelse - helt alene på scenen foran mellem 3-4000 publikummer og sang "Langeland lever livet" total frit og uden akkompagnement og bagefter kom jeg på scenen og sammen sang vi så "Isabell" – det er bare så fedt, når det man finder på at lave på scenen er sjovt, overraskende og godt for både publikum og os selv – og det var det. Omkring 4000 mennesker sang i kor med Maria-Louise på "Langeland lever livet"!
Som I nok kan læse ovenfor var Maria-Louise og jeg "let øvede" før denne store dag i "Poppen" på Langelandsfestivalen, men den 9 årige pige hviler ikke på laurbærene (det får hun heller ikke lov til af mig), så hun havde øvet sig ihærdigt og gav den smukkeste version af "Isabell" hun indtil nu har præsteret.....sej tøs - og denne optræden er en af de optrædender i min Tom Duke-box karriere jeg aldrig aldrig vil glemme!
Ja og sådan har dette sjove og vidunderlige parløb/venskab altså udviklet sig og hvem ved, måske fortsætter vi med Maria-Louise som gæsteoptrædende i sæsonen 2007?..... Hvad synes I???
I hvert fald vil Maria-Louise og jeg bruge vinteren til at øve på noget smukt til jer, og i linket herunder er en lille smagsprøve på det vi arbejder på lige nu – optagelsen er hjemme fra min stue og kvaliteten bærer præg af det – men man kan sagtens høre hvad det går ud på!
Maria-Louise og Tom Duke øver
-Meget godt gået af en 9 årig pige ikk'...
Og ja vi fortsatte sammen i 2007 og vi fortsætter også i 2008 og har ovenikøbet nu taget navnet Tom Duke & Grønærten!

Og hvad skete der så i 2007?? Ja det skal jeg såmænd beskrive og lade jer høre i nedenstående og hvis jeg nu fortæller jer, at selveste skønne Kim Wilde er involveret... ja så læser og lytter I vel nok videre!
Tom Duke & Grønærten på Bellahøj Kræmmermarked 2007
Tom Duke & Grønærten havde rent faktisk et ret travlt år 2007, hvor vi som I kan se på billedet herover optrådte på Bellahøj Kræmmermarked, men også ved Sengeløse Byfest, Ølstykke Kræmmermarked, ved Furesøbadets sommerfest, Fredensborg Kræmmermarked og på Københavns Rådhus – alle jobs hvor Grønærten henrykkede og begejstrede alt og alle på en måde som kun Grønærten kan og som ingen andre børn på hendes alder i verden kan! - ikke fordi Grønærten er mere eller mindre end andre børn men fordi jeg synes hun har en helt fantastisk udstråling der er helt hendes egen og ikke kan leveres af andre end Grønærten selv! Udover ovennævnte optræder jeg jo stadig med det gode gamle Tom Duke-box show og fra 1 januar 2008 kan man booke både den ene eller os begge – tom Duke-box eller Tom Duke & Grønærten men Tom Duke-box vil stadig være hovedingrediensen uanset hvad man vælger Grønærten kan betegnes som det gæsteoptrædende paprika-krydderi i kødretten..... enorm stemme, stærk fremtræden og varm charme!
Billedet herunder er fra et fint sommerarrangement ved Furesøbadet, desværre tissede regnen ned før og efter vores optræden, men sådan var sommeren 2007 jo...
Kasper lydmand, Tom Duke & Grønærten til sommerarrangement ved Furesøbadet 2007
Men men men vi må altså gå i dybden med Tom Duke & Grønærtens fantastiske oplevelser og meget store succes på Langelandsfestivalen 2007!:
Vi optrådte 4 gange på årets Langelandsfestival og især jeg er vanvittigt glad for at så mange gengangere møder op for at høre hvordan Grønærten har udviklet sig i løbet af året – det er fantastisk dejligt! Meeen nu uvikler vi os ikke som sådan for udviklingens skyld – nej det gør vi fordi det er sjovt at blive dygtigere og også sjovere! Rent faktisk både skændes vi lidt og griner rigtig meget når vi øver – præcist som gamle garvede rockbands.
Tom Duke & Grønærten til Langelandsfestivalen 2007
Om onsdagen på festivalen lavede vi en helt speciel start på showet, som Keld Heick var sød at involvere sig I:
Lydklip: Start show.mp3
-Der skal da alligevel noget til at en pige på 11 år sådan stiller op foran ca. 4000 publikummer og leverer sådan en indsats på trods af en "jubel-bøf" i undertegnedes guitar-akkompagnement. Jeg sad gemt ude bag ved med min guitar og Grønærten var således aldeles alene på scenen!
Jeg må lige nævne, at de lydklip I kan høre her ifølge KODA regler nødvendigvis må brydes/kortes ned og det er jo retfærdigt nok overfor komponisterne.

Nå men vi fortsatte onsdags-showet – jeg tænker nogen gange lidt over, om I publikummer synes det er OK at jeg lader Grønærten gæsteoptræde med et par sange eller 4 i løbet af mine shows – så det spørger jeg ofte de gode publikummer om så vi er enige om at det er OK og forhåbentligt kun få eller slet ingen føler sig snydt fordi de havde regnet med et 100% Tom Duke-box show.
Ja jeg spørger altså - hør selv:
Lydklip: Joanna klip.mp3
Tom Duke & Grønærten med publikum til Langelandsfestivalen 2007
Onsdags-showet i Plejehjemmet blev ikke mindst takket være jer fantastiske publikummer som jeg ikke kan takke nok – et ret godt show hvis jeg selv skal sige det, hjulpet godt på vej af en bryllupsfest, Danmarks bedste publikum, 2 fabelagtige lydmænd, Tom Duke rimeligt på toppen og Grønærten helt på toppen.
Hør bare denne afslutning af vores optræden:
Lydklip: Slutning show.mp3
-Hey ALPHABEAT!! Fed sang og vi gjorde vores bedste!...
Og så var der jo det der med Grønærten og Kim Wilde!!!
Før festivalen havde Grønærten og jeg øvet os i og optrådt et par gange med Kim Wilde hittet "Kids in America", som jo hittede verden over i 80'erne.
Da var Grønærten jo blot 9 år men jeg siger jer folkens på 3 uger lærte hun sig sin første sang og tekst på engelsk – ja hun er stædig på godt og på skidt – det er jo det med børn...
Da Kim Wilde så kom på plakaten til årets Langelandsfestival, begyndte Maria-Louises far og jeg at drømme hemmelige drømme – det tror jeg ikke man kan fortænke os i.
Tænk nu hvis, tænk nu hvis, tænk nu hvis..... og ja jeg indrømmer jeg mailede da temmelig kraftigt rundt til alskens agenter og festivalsledelse - nå ja da også festivalsradioen og mange flere om Tom Duke & Grønærtens "Kids in America" drømme!
Men skulle noget lykkes for os var det jo afgørende, at det rungede igennem på Langelandsfestivalen når vi optrådte med sangen.... og det gjorde det!
Lydklip: Kids in America klip.mp3

OG SÅ SKETE DET!!!
Kim Wilde og Maria-Louise kind mod kind på Langelandsfestivalen 2007
Torsdag den 2 august 2007 skete der rigtig mange ting på ganske få timer og jeg bliver nød til at beskrive det opstillet i punktform:
-Festivalsradioen havde under et interview med Grønærten og jeg hørt vores version af "Kids in America" og var begejstrede.
-Kim wilde skulle interviewes torsdag i festivalsradioen kl. 14:30 lidt før sin koncert.
-Festivalsradioen SMS'ede dette til mig og skrev at de ville fortælle Kim Wilde om Grønærten.
-Men for filan Tom Duke & Grønærten var på i Valhalla-teltet kl. 15:00 og der forsvandt den chance...troede vi.
-Efter Tom Duke & Grønærtens optræden i Valhalla gik Grønærten, hendes far og jeg til store scene for at opleve Kim Wildes koncert – i det mindste.
-Det skal lige siges, at Grønærten overhovedet ikke var klar over hvad der foregik lige omkring ørerne på hende!
-Mens vi så og hørte Kim Wilde på store scene mærkede jeg godt min mobil brumme i bæltetasken, men jeg skal jo høre mine sms'er ved hjælp af mobiltale og det var umuligt foran store scene.
-Grønærten overgav sig til en veninde der gerne ville have hende med rundt på festivalspladsen og forlod sammen med sin veninde Kim Wilde koncerten.
-Peter (Maria-Louises far) og jeg hørte koncerten færdig og var på vej til min campingvogn. Da jeg synes jeg lige ville checke mobilen for SMS'er, Michael fra festivalsradioen skrev følgende "Kim Wilde interviewet er blevet rykket til nu! Send Grønærten herhen straks!!"
-Mig ned til min campingvogn og Peter med 100 km. I timen ud for at finde sin datter!
Maria-Louise synger for og med Kim Wilde på Langelandsfestivalen 2007
Foto: Langelandsfestivalens festivalsradio/Radio Langeland.
Lydklip: Kim Wilde.mp3
Og kære venner på trods af svingende lydkvalitet på dette lydklip har jeg valgt I skal høre det alligevel for det var helt vildt!
Da Kim Wilde kom ud fra sit interview i festivalsradioen, stod Grønærten klar og Kim Wildes agent sagde "WOW! Is that the Gronaert!?" hvorefter han råbte "Kim! Come here someone wants to meet you!" Kim Wilde kom hen til grønærten og sagde "Hi, would you like to sing for me please?" og Grønærten svarede "Jeps... øhh Yes!".
Og sådan gik det til at Grønærten mødte og sang for selveste Kim Wilde der med en lille tåre i øjet lagde andenstemme til.
Ja hvad skal jeg næsten sige af ord – jeg var selv ikke nået længere end til min campingvogn og da jeg nåede frem til festivalsradioen var hele seancen overstået! Grønærten og jeg gav hinanden et godt kram og jeg forsøgte ikke at vise, at jeg da var en lille smule ærgelig over ikke også at have fået lov at møde Kim Wilde personligt – NEJ VENNER! Jeg kan simpelthen ikke skrive "en lille smule ærgelig" – jeg har jo været forelsket i Kim Wilde i 25 år og ja helt dybt ærligt var jeg sgu 10000 squillionvis fandens mange gange ærgelig over ikke at få et kys på kinden af denne vidunderlige kvinde – det fik Maria-Louises far nemlig – det forbandede heldige asen!!
OK jeg hanker op i mig selv nu! Og jeg er naturligvis så glad på grønærtens vegne hun fattede godt hvor stort det var – især da hun oplevede hendes fars og min "nær-ved-besvimelse-oplevelse" over det der var foregået.

Official anouncement from Tom Duke to Kim Wilde:
"I still love you after all these years Kim!"

Langelandsfestivalen var på sit højeste og Grønærten og jeg besluttede os torsdag aften for at nyde Kim Larsens show ovenpå de mange super oplevelser vi allerede var blevet skænket og også havde fortjent.
Allan K, Tom Duke-box og Maria-Louise på Langelandsfestivalen 2007
Og bedst som vi sad der og råhyggede os til en af de bedste Kim Larsen koncerter jeg i hvert fald nogensinde har oplevet – ja så blev vi forstyrret af en herre ved navn Allan K..... Nej du forstyrrede slet ikke Allan K det var hyggeligt at få en sludder med dig og vi ønsker dig al mulig held og lykke som ny ejer af Langelandsfestivalen og vi syntes i øvrigt det er yderst sympatisk at du sådan kommer ud blandt festivalsgæsterne for at mærke stemningen.
Tom Duke & Grønærten håber vi ses igen til næste år.

I skrivende stund mangler Tom Duke & Grønærten at spille 2 jobs i 2007, nemlig et støttearrangement på https://www.facebook.com/trykbar den 22 september, hvor vi skal forsøge at være med til at skaffe et rigtigt stort donationsbeløb til både mine og Grønærtens meget fine venner i Foreningen Cancerramte Børn!
Den 8 december optræder vi så nok for sidste gang i år ved et julebal i Jægerspris for byens foreningsliv og i "her spiller vi" linket kan I læse mere om begge ovennævnte jobs.
Tom Duke-box i studie 2007
Men Tom Duke & Grønærten spilder ikke tiden og en meget meget rar mand der hedder Preben og hans søde kone Gitte samt vennen Allan har tilbudt Grønærten og jeg at forsøge os med et par studieindspilninger af de sange vi optræder med – det har vi skam ikke sagt nej tak til og vi er rent faktisk i fuld gang og I kan gange med 1000 – det skal der nok komme mere om her i dette "Angående Grønærten" link.
Der er tale om en demo CD med 3 sange på og vi regner med at den er helt færdig omkring januar 2008.
Maria-Louise i studie 2007
Tom Duke & Grønærten i 2008:
Vores støtte CD blev færdig og salget sat igang maj måned 2008 og for pokker en stor og dejlig oplevelse, at indspille den CD hos Preben og Gitte!
Maria-Louise, Tom Duke-box og Gitte i studie 2008
Vi havde nogle fantastiske dage hos Preben og Gitte i deres lydstudie.
Vi brugte rigtig rigtig mange dage og det var en enorm lærerig oplevelse for både mig og nok især for 10 årige Maria-Louise der ikke havde prøvet den slags før – men hun brugte sgu mindre forsøg end jeg når hendes ting skulle sidde i skabet!
Ny støtte cd klip 4.mp3

Gudskelov var der også i 2008 god og stor efterspørgsel på Tom Duke & Grønærten og på vore jobs havde vi så naturligvis vores støtte CD med til fordel for blinde børn i Rwanda/Afrika og en enorm tak skal lyde til jer der købte vores CD via min hjemmeside og på vores jobs – blandt andet: Finns Inn i Tåstrup, Sengeløse byfest, Døllefjelle musemarked, Langelandsfestivalen og Bellahøj Kræmmermarked.
Ny støtte cd klip 3.mp3
Maria-Louise og Tom Duke-box synger Køb Bananer i Centralgården på Langelandsfestivalen 2008
Ja noget nyt syntes vi jo også der skulle ske ind i mellem, så hvad med en mundharpe? sagde jeg – ja! sagde Grønærten og så kunne det jo næsten kun være "Køb bananer"....
køb bananer lydklip llf.mp3
Kor, Tom Duke-box og Maria-Louise på Toms skuldre åbning af Langelandsfestivalen 2008
Foto: Henrik Munch
2008 bød også på, at Tom Duke & Grønærten fik lov til, at være med til Langelandsfestivalens åbningsshow! – det var fedt og vi gav den gas sammen med Keld og Hilda, søren Poppe, Monique, Susi og Leo og ikke mindst bandet good wibes!
Ny støtte cd klip 2.mp3
Tom Duke-box på Bellahøj Kræmmermarked 2008
Bellahøj Kræmmermarked – årets sidste sommerjob – alle sangene fra vores støtte CD blev fremført og det gik godt og en masse rare publikummer købte vores CD!
Ny støtte cd klip 1.mp3
Ja således forløb 2008 for Tom Duke & Grønærten, vi havde et sjovt og spændende arbejde med at sælge vores støtte CD og naturligvis også øve og optræde med flere nye sange og den lille filur til Grønærten blev jo bare bedre og bedre på alle måder både sangmæssigt og med sin udstråling på scenen.
Vi fortsætter med, at sælge støtte CD'en frem til april næste år og håber på et super resultat!

Tom Duke & Grønærten i 2009:
Tom Duke & Grønærten overrækker check til støtte for børn i Rwanda - nærbillede
Maj måned 2009 afsluttedes så Tom Duke & Grønærtens støtte CD projekt med en flot og fantastisk donation til Blinde børn i Rwanda på kr. 42.000,- og det kan I læse alt om i linket:
Tom Duke & Grønærten støtte CD resultat 2009!
Tom Duke & Grønærten overrækker check til støtte for børn i Rwanda
Og så i august måned overrakte Grønærten og jeg vores og jeres flotte donation til Dansk Blindesamfunds Bistandspolitiske Enhed – meget meget rar og dejlig oplevelse takket være jer der har købt støtte CD'en!

Derudover blev sommeren 2009 dejlig travl med mange super fede jobs og oplevelser, blandt andet:
Grønærten og Tom Duke-box i Bakkehuset 2009
Årets første udendørs job på Bakkehuset i Albertslund - og uh uh det var koldt!
Ydermere fik jeg sat mig inden vi skulle optræde på et bænk/bord arrangement så det skvattede sammen og Grønærten fik et glas fadøl ud over sig – Undskyld Grønærten det var ikke med vilje ha ha – men selvom det var koldt gik jobbet bare godt og fantastisk med en masse varme og temmelig flippede publikummer fra Albertslund!
when the saints.mp3
Tom Duke-box og Grønærten med publikum i Finns Inn 2009
Sidste lørdag i maj 2009 lukker Tåstrup hovedgade for den osende trafik og der hygges! Det var anden gang Grønærten og jeg blev booket til at optræde i teltet som værtshuset "Finns Inn" havde sat op til arrangementet og sikke en herlig solskinsdag ved dette næsten byfest-agtige herlige arrangement!

Sengeløse byfest!
Der har jeg sgu optrådt siden jeg blev født skulle jeg lige til at skrive... Nej – men i Sengeløse startede min egen karriere rent faktisk for 17 år siden på sengeløse kro og for for grønærtens vedkommende blev hun nærmest født som "Grønært" ved Sengeløse byfest for 5 år siden! Her i 2009 lavede vi efter min mening noget af det smukeste vi indtil nu har fremført - den sang er så smuk og har den mest geniale tekst:
Hold om mig klip S byfest.mp3

Langelandsfestivalen 2009!
Tom Duke-box & Grønærten Langelandsfestivalen 2009
Hvis de første måneder af 2009 var travle for Tom duke og grønærten – så var Langelandsfestivalen næsten mere travl!
Vi spillede Centralgården, Åbning store scene, Valhalla, Plejehjemmet, Natpotten og afslutning lørdag nat store scene! Derudover 2sjove og dejlige radio-interviews plus et lille privat ekstrajob og så havde Tom duke derudover et lille besøg i personale festteltet backstage!
Men wauw for en fed festival 2009 – vi mærker jo tydeligt år for år hvordan vi på scenen ved mere og mere om hinanden og vores tanker er tæt på at være synkrone på en scene... ja ja kun tæt på – hun har da lidt vej endnu, men det er dæleme flot det hun laver af en 12 årig pige at være!!
Sanne medley klip 2 LLF.mp3

Nå ja og så brænder Tom Duke's stemme jo fuldstændig ud sidst på festivalen – en lidt dum vane jeg alt for mange gange har haft synes jeg nok... men så er det jo godt at have en 12 årig piges stærke og store stemme ved sin side der kan redde situationen, når man skal afslutte Langelandsfestivalen kl. 24:00 lørdag nat før fyrværkeriet knalder løs!
Hør selv her hvordan Grønærten redder sin "gamle ven" Tom Duke's ære, fordi hans hæslige, hæse og "langelandsfestivals-udbrændte" stemme ikke havde klaret den der alene – tak Grønært!:
Afslutning LLF.mp3
Tom Duke-box og Grønærten på Langelandsfestivalen 2009
Fotograf: Peter Søndergaard.
Langelandsfestivalen har nu fyldt 17 år af mit liv og 5 år af Grønærtens liv!
Og jeg vil her på egne og Grønærtens vegne benytte lejligheden til, at sende den største og inderligste tak til tidligere og nuværende ansatte på festivalskontoret, personer der til enhver tid har peget tommelfingeren opad for Tom Duke-box og nærmest været og stadig er, byggeklodserne for min musikalske karriere og disse mennesker har også bare åbnet armene overfor Grønærten, til stor glæde for mig og forhåbentligt også jer publikum!
Og det tak kan ikke blive stort nok til:
Jens Møller Andersen – tidligere musikchef og den første der bookede mig til Langelandsfestivalen.
Troels Hersom – tidligere festivalsejer, der sagde ja til mig i 14 år og sagde ja til at indspille "Langeland lever livet" i 1995!
Vivian, Mette og Dan – de dejligste mennesker og alle tre mangeårige festivalsansatte og jeg takker Langelandsfestivalen for at have lært dem at kende!
Tak Preben Quistgaard – for venskab gennem hele mit lange forhold til Langelandsfestivalen, da han var almindelig ansat og da han blev musikchef og som sådan fortsatte/fortsætter med at sige ja til Tom Duke og nu også til Grønærten!
Steffen Rasmussen – pladschef og "Langelands-drengen" der vil gøre alt for at Tom Duke og Grønærten har det godt på Langelandsfestivalen på alle mulige tænkelige måder!
Allan K Pedersen – Ja ja en festivalsejer skal jo også sige ja til Tom Duke og Grønærten... og det gør Allan – tak for det Allan!
Tom Duke-box og Grønærten afslutning på Langelandsfestivalen
Fotograf: Peter Søndergaard.
Ja således er sommeren 2009 også ved at gå på sine sidste varme solstrejf og Grønærten og jeg kan nu se tilbage på 5 års sang-fællesskab med de mest vidunderlige oplevelser man kan tænke sig – oplevelser der simpelthen ikke kan beskrives med ord!
Dråben.mp3
Men øvet os og forsøgt at blive bedre og bedre har også været en stor del af mit og Grønærtens samarbejde og hvor har vi også skændtes en gang i mellem, men kendetegnende for vores venskab er, at vi altid har fået talt tingene igennem uanset hvad vi kunne finde på at toppes over og de få gange det har været nødvendigt er der højst gået meget få timer før venskabet igen var fuldt ud godt og ligeværdigt – ikke sandt Grønært!? Alfabeat lydklip LLF.mp3

Ja Grønærten og jeg har virkelig udviklet os sammen tør jeg godt sige og de reaktioner vi gennem tiden har fået fra rigtig mange af jer gode publikummer har været overstrømmende –, søde og meget fantastiske – tak skal I alle have! Nogen gange kan jeg faktisk blive helt forbløffet over de tårer Grønærten har fremkaldt hos store stærke mænd, børn og kvinder når hun synger – jeg tænker, er det medlidenhed fordi hun er blind eller er det hendes meget meget smukke og klare sangstemme der bringer tårer i publikums øjne? Når jeg så spørger nogen publikummer får jeg hundredevis af forskellige følelser beskrevet som folk får over den piges udstråling og sangstemme, så jeg konkluderer, at det er hele Grønærtens væsen og personlighed der i sin helhed vækker utroligt stærke følelser hos publikum og det tror jeg nok både hun og jeg kan leve med! Og ja – jeg har da selv knebet en tåre over hende en gang imellem, men det har især været når hun har vist sig fra sin ihærdige side og har øvet en ny sang igen og igen og så på scenen leverer "varen" endnu bedre end jeg troede hun kunne! Sanne medley klip 1.mp3

Jeg har forsøgt at finde de første og de sidste lydklip jeg har fra Tom Duke & Grønærtens karriere og herunder kan I så høre 4 eksempler og sikken en udvikling – det er sgu da vildt!
Fra 7 årige lille pige til 12 årige næsten fuldblods Rock Mamma!:
Pjerrot 7 og 12 år.mp3
Stille før storm 8 og 10 år.mp3
Alfabeat 9 og 12 år klip.mp3
fra lille pige til rock-mamma.mp3
Tom Duke-box og Grønærten åbning af Langelandsfestivalen 2008 hvor Maria-Louise kravler op på Toms skuldre
Fotograf: Peter Søndergaard.
Tom Duke & Grønærten synger ikke sammen mere og det er der flere grunde til - men vi er stadig venner!

Men vores 5 år sammen - kan ingen tage fra os vel Grønært!
Hvem ved, måske kommer vi stærkt tilbage om nogle år!?
Tom Duke-box og Grønærten med publikum i Poppen
Og indtil da kan vi herunder høre når Grønærten og Tom Duke "bøffede" og havde det rigtig rigtig sjovt sammen – det fortsætter vi med, som venner!:
Dråben bøffer!.mp3
Så kort fortalt – Tak for alt Grønært!