Alle siderne på tomdukebox.dk
 
"Trykbar" & Tom Duke støtter børn med kræft!:
Billede af trykbar udefra
Der er stort set kun 2 steder i det indre København, hvor jeg optræder som Tom Duke-box. Det er på "Trykbar", der ejes af Carsten og så har han på "Trykbar" bare de dejligste "bartøser" og både mine lydmænd og jeg er super glade for at komme der – ikke mindst på grund af pigerne i baren (undskyld Carsten)!
Indtil den 28 oktober 2006 havde Carsten rent faktisk 2 barer i København, men han har altså besluttet sig for, at sælge den ene og koncentrerer sig nu kun om "Trykbar", samt hans Oil & Vinegar butikker.
Men altså gennem de sidste 4-5 år, har jeg 2-3 gange om året haft fornøjelsen af, at optræde på Carstens barer og hvad endnu mere fornøjeligt er, så har Carsten og hans dejlige personale flere gange været så helt fantastiske, at donere et meget flot beløb til Foreningen Cancerramte Børn!
Det er i alt blevet til rigtig mange donationer der sammenlagt giver et helt fantastisk beløb og det virker på mig som om Trykbar har gjort det til en fast tradition, at støtte Foreningen Cancerramte Børn blandt andet med en fast støtteaften med live musik den sidste lørdag i oktober hvert år... helt fantastisk Trykbar, Carsten og personale!
Herunder kan I læse og se billeder fra arrangementerne og overrækkelserne.
Desværre har jeg ikke billeder fra alle overrækkelserne – for nogen af gangene havde jeg slet ikke regnet med en donation fra "Trykbar" og så nåede vi ikke, at tage billeder midt i glæden og overraskelsen.

Jeg reklamerer naturligvis og med største glæde også for dette unikke sted:
"Trykbar" er et skønt sted at komme og både personale og Carsten selv har en super god indstilling til, at behandle deres gæster venskabeligt og hyggeligt
på den fede måde!
"Trykbar", Møntergade 24, 1116 København K
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/trykbar
Overrækkelse af 8050,- på Basement Bar
19 november 2005: De skønne piger der arbejder hos Carsten og Carsten selv havde i al hemmelighed besluttet at donere pengene fra deres "bytte-penge-krukker" og overraskede mig således med en check på kr. 8.000,- og gæsterne besluttede så lige at lave en hurtig indsamling på stedet hvilket gav kr. 1.000,- oveni de 8.000,-
Den rigtige check alene
Wauw og ups! For endnu en behagelig overraskelse!

Lørdag den 25 marts 2006 optrådte jeg på Trykbar og som I jo kan se ovenfor havde de allerede doneret kr. 9.000,- til foreningen cancerramte børn.
Men så bedst som jeg skulle i gang med andet sæt meddelte Carsten, at han og hans barpiger endnu en gang havde haft gang i en donationsindsamling i forbindelse med Trykbars 1 års fødselsdag hvorefter han overrakte mig en check på kr. 8.050,-!
Det var en af barpigerne (AK), der helt spontant havde besluttet, at kontant-omsætningen fra en hel aftens salg skulle doneres... Det kom bag på Carsten, men han accepterede – for de er nogle dejlige bartøser de barpiger!

Nå ja ham den gode mand Carsten synes så lige han ville lave "donations-hattrick" og den 28. oktober 2006 under endnu en af mine optrædender på Basement bar, diskede Carsten totalt overraskende op med sin tredie donation – denne gang på intet mindre end 21.000,- kr... helt formidabelt engagement Carsten og hans personale og "Trykbars" dejlige gæster har lagt for dagen til fordel for børn med kræft!
Der er desværre ingen billeder fra denne overrækkelse.
Billede af Trykbar udefra
17 februar 2007 (desværre heller ikke billeder fra denne overrækkelse): Det gode personale på "Trykbar" gør det sgu igen! Barens 2 års fødselsdag skulle fejres med maner og "Tom Duke-box" på programmet! Og for personalet og Carsten er det efterhånden helt naturligt også i forbindelse med sådan et arrangement, at overrække mig en check, som jeg så kan vidergive til foreningen cancerramte børn! – Jeg mener nu nok, at så selvfølgeligt som Carsten og hans personale udstråler deres donation, ikke skal betyde, at vi andre synes det er så selvfølgeligt – NEJ det er simpelthen en så ekstraordinær stor sag, at en mindre bar i det indre København på den måde engagerer sig i alvorligt syge børns livskvalitet – magen til samfundsmæssigt ansvar er helt fantastisk.....!
Og denne aften var checken så på flotte 9.000,- kr.

Den 31 august 2007 afgav Carsten og Trykbar det højeste bud på kr. 27.000,- på et Isabell-maleri malet og doneret af kunstneren Marlene Skjelmose, som jeg havde sat på auktion til fordel for børn med kræft og ikke nok med det så arrangerede Trykbar en støtteaften med frivillige kunstnere der optrådte og personale der arbejdede gratis hvor aftenens omsætning på kr. 21.000,- også blev doneret til børnene!
Det blev altså til et helt fantastisk beløb på kr. 48.000,-som børnene i foreningen Cancerramte Børn modtog den 5 marts 2007 og nu kan få virkelig gavn af!

Check og Isabell-maleri til Jan, Anette, Carsten og Malene
Beløbet på checken på dette billede lyder godt nok på kr. 78.000,- og det skyldes, at denne overrækkelse var incl. et plakatsalg på kr. 30.000,-.... men de kr. 48.000,- står Trykbar og personale suverænt for!

Ja! Og nu har Trykbar så besluttet at gøre det til en fast og skøn tradition med en støtte aften for børn med kræft!!
Den sidste lørdag i oktober hvert år!!!!
Trykbar + personale og jeg selv vil så gøre alt vi kan for, at denne aften hvert år bliver speciel, sjov og anderledes, i løbet af året vil vi så på forskellige måder indsamle donationer til Foreningen Cancerramte Børn og denne aften – altså sidste lørdag i oktober venner... sæt kryds i kalenderen! Ja der vil årets indsamlinger og donationer samt entre-indtægter med mere blive sammenlagt til en stor og dejlig donation, så børn med kræft kan mærke vi tænker på dem og håber og ønsker de skal have det så godt som muligt under deres sygdom, men også så de ved vi glæder os til de er færdigbehandlet og kan komme ud i samfundet til os andre igen!!

Således løb den første af disse - forhåbentligt mange år ud i fremtiden – faste støttearrangementer af stabelen den 25 oktober 2008 – og sikke en succes!!
Trykbars personale havde i løbet af året indsamlet ca. kr. 20.000,- og det var jo et fantastisk startbeløb at starte denne aften med... startbeløbet var indsamlet dels i Trykbar men også Oil & Vinegar butikker, boligselskabet 3B, og Jyske Bank Hillerød var en meget gavmild og stor hjælp – mange tak!
Ja altså et super godt udgangspunkt at starte denne aften med og sikke en start det så også blev!

Kasper lydmand, Lia og Tom Duke-box i Trykbar 2008
Pigen på billedet herover er 7 år og hun er et af de mange børn jeg har mødt på Rigshospitalets afdeling 5054 for børn med kræft. De fleste børn er glade for sang og musik, men denne pige er ekstra ekstra vild med at synge – dygtig til det er hun også og så er hun en finurlig kæk og sød pige tilligemed.
Med kække og søde kommentarer indledte Lia altså denne aften med 3 sange om en "Lærkerede", "Kemo-manden Kasper" og til enorm jubel fra publikum hendes egen fortolkning af Natasja hittet "Danmark"!... EKSTRANUMMER! EKSTRANUMMER! Råbte alle - og så blev hyldestsangen til alle børn "Isabell" fremført i skøn duet mellem Lia og Spille-Tom! Sjovt var det i øvrigt, at pigen som sangen "Isabell" i virkeligheden er skrevet om var tilstede denne aften – Isabell sangen er jo efterhånden 15 år gammel så den "ægte" Isabell er nu voksen og måtte gerne være på bar hele natten – HA!

Afslutning i Trykbar 2008 med Kasper lydmand, Lune Carlsen, Tina Jensen og Tom Duke-box
Efter denne smukke indledning på Trykbars støttearrangement gav Tom Duke, Tina fra bandet Lovetrain og Lune Carlsen den virkelig gas resten af en helt utrolig og dejlig aften: den skønne Tina & Tom Duke fyrede den af i bedste "sonny & Cher" stil og Lune carlsen gav sit vildt fantastiske og utrolige Kim Larsen fortolkning show og ind imellem forsøgte jeg/Tom Duke, at gøre mit til, at det blev en sammenhængende og god aften for alle de dejlige gæster der var mødt op og som sammen med personale der arbejdede gratis sørgede for at aftenens start donationsbeløb på kr. 20.000,- voksede til ikke mindre end – og hold nu godt fast - .... kr. 53.000,-!!!
Tak skal i alle fra hjertet have og selvom min "halvrøde holdning" ikke byder mig, at nævne nogen fremfor andre, må jeg nu nok alligevel tillade mig at sige et tak til firmaet Handberg & Wiberg consult for deres spontane tilføjelse på kr. 12.000,- samt et stort tak til kunstnerne der optrådte gratis, lydmand Kasper der også ulønnet stod bag mixeren under alle aftenens optrædender.
Men alle involverede: gæster, personale, kunstnere, lydmand, firmaer og organisationer har betydning og ja kroner og ører kan måles i størrelse – det kan den gode tanke ikke....

Lia og Spille Tom synger ved overrækkelsen
Foto: Henrik Stibolt/Foreningen Cancerramte Børn
29 november 2008: Jamen det er jo bare for fedt det her!!
Sted: Julearrangement i København for børn med kræft i foreningen Cancerramte Børn.
Gudskelov pænt friske og humørfyldte børn fik af deres situations-fælle overrakt checken på kr. 53.000,-!

Overrækkelse af 53000,-
Foto: Henrik Stibolt/Foreningen Cancerramte Børn
Foreningen Cancerramte Børns formand Jan Johnsen optræder efterhånden på flere billeder her på min hjemmeside – "Er det nu nødvendigt med alle disse billeder af børn og overrækkelserne?" kunne man spørge... Jeg har 2 grunde hertil:
-Alle gavmilde involverede skal kunne se at deres indsats har betydning!
-Hvor utroligt det så end lyder, er der meget usmageligt desværre idioter, der driver falsk velgørenhed og hævder de støtter børn med kræft – så jeg overdriver måske lidt min dokumentation her på siden, men den mindste flig af mistanke ville ødelægge så meget for www.cancerbarn.dk og dermed for børnene og det vil jeg ikke risikere... derfor de ret uddybende beskrivelser og billeder og jeg håber både læsere men så sandelig også de børn med kræft jeg viser billeder af og deres forældre har forståelse herfor.

Lørdag den 31 oktober 2009!
Spille Tom og Lia i Trykbar 2009
Ros, ros og atter ros til så mange mennesker og det uundgåelige dilemma dukker op "hvem skal nævnes og hvem skal ikke"... Lia på billedet herover kom lørdag den 31 oktober til Trykbars støtteaften, som hun også gjorde sidste år, og havde endda udvidet sit repetoire til hele 5 sange hun kunne udenad og på grund af et par øvetimer hjemme hos Tom Duke og Lia's nu efterhånden store scene-selvtillid blev samspilet mellem Lia og Tom Duke meget meget underholdende - det var fantastisk og Lia er fantastisk!
Vores indsamlingsbøsser skal også roses.... altså ment på den måde, at alle jer der har smidt en mønt eller seddel i dem skal have et kæmpe tak! Indsamlingsbøsserne har i løbet af året været i brug på Trykbar, i et par Oil & Vinegar butikker og jeg har haft en med på mine jobs! Forestil jer den virkelige situation, at jeg efter min optræden i Rudkøbing by under Langelandsfestivalen fortæller publikum, at jeg har indsamlingsbøsse med der støtter børn med kræft og efter koncerten stod der hundredevis af børn i kø for at smide penge i bøssen! Tusind tusind tak skal I have gode børn den eftermiddag i Rudkøbings centralgård og også tak til de forældre der pakede børnenes mønter ind i en stor pengeseddel inden mønten røg i bøssen!
Altså et samlet og stort tak til alle jer der gennem året har smidt penge i vores indsamlingsbøsser tilsammen udgjorde bøsserne kr. 16.000,- af aftenens resultat!
Steen Molzen i Trykbar 2009
Kan man lave grin med børn der har kræft? – nej det kan man umiddelbart ikke og alligevel – jo det kan man med den rette situationsfornemmelse og det kunne stand up komikeren Steen Molzen. Steen gav en halv times nærværende, farverig og i den grad underholdende stand op show og var i særdeleshed med til, at gøre denne aften på Trykbar til en helstøbt og varieret aften – tak Steen!!

Aftenen skred fremad og de fantastiske gæster hyggede sig og morede sig og aftenens hovedformål "en donation til Foreningen Cancerramte Børn" bare voksede og voksede!

Der er noget helt fantastisk ved at 50 gæster, en bar, kunstnere og ikke mindst 7 forfærdeligt dejlige barpiger samles sådan en aften om et fælles projekt!
Og lad mig lige dvale et øjeblik ved de 7 barpiger på Trykbar, de smiler fra gæsterne ankommer til de går igen, de sørger for en super betjening af gæsterne, de danser og synger med når Tom duke optræder, de har doneret hele årets drikkepenge til donationspuljen, de samler flere penge ind i løbet af aftenen og de arbejder gratis denne aften.....og så ser de godt ud!! Kasper – min lydmand – står også hele aftenen ulønnet bag mixerpulten og styrer lyd – ikke kun for mig men for alt der foregår og alle der optræder, Kasper er stort set på "lydmand-job" uafbrudt fra kl. 18:00 til kl. 24:00!
Derfor – og det håber jeg alle forstår – skal her gives aftenens største bifald til de 7 barpiger og Kasper og et enormt tak for jeres helt igennem uundværlige hjælp og støtte!!
Jan Johnsen i trykbar 2009
Kl. 22 dukkede formanden For foreningen Cancerramte Børn op og hilste på. Jan, som jo efterhånden er en god bekendt af Trykbar holdt en fin takketale, hvor han blandt andet understregede, at der jo faktisk er 2 donationer i sådan et projekt som denne Trykbar støtteaften.
En ting er jo det fantastiske beløb der ubeskåret vil gå til børn med kræft!
men derudover – hvilket man jo ikke som sådan skænker en tanke – ligger der jo også en "slags donation" i det arbejde der ligger bag sådan en aften og denne arbejdsindsats frigives jo således fra foreningens mange mange hundredevis af andre opgaver der gavner børnene – og på den måde set, kan man takke Trykbar og alle involverede for 2 gaver: "donationsbeløbet" og "arbejdsindsatsen" og det gjorde Jan Johnsen så til alle involverede!......selv tak Jan!

For mit eget vedkommende vil jeg sige, at det var en helt igennem skøn fornøjelse at binde denne aftens forskellige indslag sammen på den måde jeg nu en gang kan den slags og udover lidt "klimteri" ind imellem Lia og Spille-Tom, Steen Molzen og Jan Johnsen brugte vi aftenens sidste time til et festligt, folkeligt og fornøjeligt Tom Duke-box show og der blev festet igennem og da jeg annoncerede, at vi havde overgået sidste års resultat ville jubelen ingen ende tage og forløsningen var tydeligt mærkbar, som om alle følte, at de var en del af et helt fantastisk resultat....og det var I også alle jer der var tilstede denne super aften på Trykbar der endte med et donationsbeløb til Foreningen Cancerramte Børn på kr. ???? – arhh nu driller jeg jer læsere og er rigtig streng, for I må vente til overrækkelsen har fundet sted, så skal I få et fint billede og det endelige beløb at vide! Tilføjes skal det dog, at ham der ejeren af Trykbar – altså Carsten jo løb Berlin Marathon tidligere på året og havde gjort 90 væddemål af kr. 200,- om han gennemførte eller ej... og han gennemførte sgu og vi håber alle der har væddet med Carsten vil indbetale deres indsats i løbet af det næste stykke tid!
Så udover de "små afsløringer" i teksten ovenfor skal der på nuværende tidspunkt ikke røbes mere her.....

"Kok amok"! Tegneserie! og 60.000,- kr!
Overrækkelse til Kok amok
Nå ja – man må jo forsøge, at lave disse overrækkelses afsnit lidt mere anderledes ind imellem!
På Rigshospitalets afdeling 5054 for børn med kræft har Foreningen Cancerramte Børn – den sidste søndag i hver måned – et arrangement vi kalder Kok amok! Forældre der tidligere har haft børn indlagt på afdelingen møder denne søndag op og laver ekstra god og hyggelig middag til de indlagte familier, for søndage på et hospital kan være meget meget lange og kedelige – især kan dage omkring højtiderne – forståeligt nok - være præget af ærgeligt og trist humør, men det forsøger Foreningen Cancerramte Børn at ændre lidt på!
Søndag d. 27 december 2009 mellem jul og nytår var således en af disse "Kok amok" dage, her har jeg sædvanligvist rollen som baggrunds-hyggemusiker og denne søndag brugte jeg derfor til, at overrække vores check.
Overrækkelse til Kok amok med sygeplejersker og en dreng
"Desværre og heldigvis"... var kun få familier indlagt men en frisk dreng og god ven stillede med glæde op sammen med Kok amok damerne og et par søde sygeplejersker til fotografering så I alle kan se, at pengene går præcist derhen hvor de skal!
Overrækkelse til Kok amok med en dreng
Så på vegne af Trykbar, mig selv og alle jer fine mennesker der har doneret og/eller været involveret i Trykbar-arrangementet overrakte jeg en dejlig dejlig check til "Kok amok" kvinderne, sygeplejersker og indlagte familier på flotte og skønne kr. 60.000,-! Helt fantastisk beløb og mere end vi nåede i 2008 venner! Tak skal I have!
Billede af tegneserie fra Marcus
Klik på billedet for stor størrelse
En af mine andre mange fantastiske venner fra Rigshospitalets afd. 5054 er en god dreng på 13 år der var indlagt for en del år siden, som jeg glædeligt stadig ses med en gang imellem, havde i år gjort sig sine tanker omkring vores støtteaften på Trykbar og det blev der ovenfor viste tegneserie ud af – flot ikk' !?
Og ja min gode 13-årige ven du fik ret for vi sang jo da også "Kemo-manden Kasper" til koncerten på Trykbar!"

Kemo-manden Kasper (hør lydklip)

Så med den flotte tegneserie vil Trykbar og jeg sige alle jer der var med til vores støtteaften et kæmpe tak for jeres støtte! Vi håber at se rigtig mange af jer igen den sidste lørdag i oktober i 2010 på Trykbar!
Jeps venner! Vi gjorde det igen!
Lørdag d. 30 oktober 2010 blev endnu en fantastisk aften, med fantastiske gæster der både var glade og gavmilde! En aften med besøg af ikke mindre en 4 stand-uppere, sangerinden Malaika og Grønærten der alle sammen sammen med mig og min lydmand Kasper gjorde aftenens underholdning til en buket af herlige og smukke oplevelser for de omkring 50 dejlige gæster i verdens bedste værtshus Trykbar!
Alle billeder fra denne aften er med stor tak modtaget af Niels Testrup.
Mick ØgendahlCarsten Eskelund
De 4 stand-uppere gav os et bombardament af jokes og der blev i den grad grinet og ikke mindst opstod der en intens kommunikation stand-uppere og publikum imellem og det var vildt sejt!
Steen MolzenTobias Dybvad
Malaika!
Malaika er en 17 årig sangerinde i en klasse helt for sig selv – hun gav os sin egen sang ”Good things will happen” samt 3 sange som hendes skønne og smukke stemme tolkede himmelråbende smukt – og jeg/Ton Duke måtte i den grad kæmpe med mit guitarspil for at leve op til Malaikas niveau!
Tom Duke-box og Malaika griner på trykbar
Nå ja – så havde jeg altså også fået overtalt min tidligere sangmakker ”Grønærten” til at gæsteoptræde og det blev til en duet med ovennævnte Malaika samt et par af Tom Duke & Grønærtens topscorere fra vores 5 årige samarbejde – vild jubel fra publikums side og kæmpe respekt fra min side til disse 2 piger plus stand-upperne og tusind tak skal I have for at stille op!
Tom Duke-box, Malaika og Grønærten synger på trykbar
Sidste år da vi jo også holdt støtteaften på Trykbar startede aftenen jo op med et ret stort beløb som I kan læse andetsteds fordi Carsten deltog i Berlin Marathon og havde lavet væddemål og vundet.
I år – kære venner! – startede vi således aftenen op fra næsten scratch med entre-indtægter og Tom Duke’s job-indsamlingsbøsse som startbeløb. Men men men som aftenen gik voksede donationsbeløbet hele tiden ved hjælp af aftenens omsætning som trykbar donerede, ved hjælp af Trykbars medarbejderes indsamlinger og deres arbejde gratis og frivilligt denne aften og ikke mindst ved hjælp af jer gæsters gavmildhed – en flok unge mænd og kvinder fik den super ide, at hver gang de bestilte noget at drikke lagde de samtidigt et beløb i en krukke – og hold k… hvor de drak – for da aftenen var næsten slut smed de lige ca. 5.000,- i puljen!
Og hver gang jeg skriver den slags bydes det mig altid at nævne, at ingen skal have hverken større eller mindre tak uanset deres indsats og størrelse af gavmildhed - vi er alle vigtige og det er fællesskabet der denne aften sammen frembringer fantastiske donationsbeløb til Foreningen Cancerramte Børn! Nogen arbejder gratis som for eksempel barpersonale, lydmand og kunstnere, andre finder på ideer og alle har betalt en pæn entre-pris for at deltage og således er vi alle sammen sammen om at vi i år kunne frembringe et kæmpebeløb på ikke mindre end kr. 44.000,-! Og så hjerteligt tak skal I alle have fra mig og foreningen Cancerramte Børn på vegne af de kære unger det hele jo handler om – nemlig de børn og familier der må kæmpe med en uretfærdig og barsk kræftsygdom, hvor behandlingen ofte i 2 år afskærer dem fra at leve et normalt børneliv med oplevelser på lige fod med raske børn fordi behandlingen kræver at de er isolerede fra deres omgang med venner, legekammerater og familie.
Overrækkelse til Foreningen af Cancerramte Børn inden afgang til Norge
Ja jeg indrømmer, at selve denne overrækkelse ligger alt for sent i forhold til hvornår vi egentlig frembragte det flotte donationsbeløb – men til gengæld fandt den officielle overrækkelse sted ved en af de mest passende lejligheder overhovedet muligt – nemlig lige før en kæmpeflok børn med kræft og deres forældre sammen med Foreningen Cancerramte Børn skulle af sted med færgen til Norge og deltage i et af foreningens superarrangementer – nemlig skiferie i Norge – et helt utroligt populært arrangement blandt børnene med kræft, hvor børnene – som også nævnt andetsteds her på siden –vil opleve frihed, røde kinder og overskride deres grænser under for dem sikre rammer og med alt arrangeret af Foreningen Cancerramte Børn der er nødvendigt for at denne fantastiske oplevelse kan lade sig gøre!
Man kan tænke sig, at en sådan skiferie for så mange ikke er en billig sag at arrangere og kære Trykbar-venner, vores i fællesskab fremskaffede donationsbeløb kan jeg hermed garantere, har en uvurderlig betydning!!!

Hvorvidt og hvordan denne støtteaften skal foregå og arrangeres her i 2011 er lidt usikker. Carsten fra Trykbar og jeg tænker nemlig om vi skal finde på noget nyt – for selvom det er vildt skønt og dejligt på Trykbar må vi jo erkende at Trykbars størrelse kun giver plads til et vist antal gæster og rent faktisk er flere gæster interesserede end vi har plads til i Trykbar.
Jeg og Carsten lover, at vi nok skal holde jer orienteret her på min hjemmeside!
Men endnu en gang en kæmpe og hjertevarm tak til alle jer der ikke blot i 2010 men også de forgangne år har været en vidunderlig og uvurderlig del af dette fantastiske projekt – tak skal I have!

Sammenlagt har denne lille, men menneskeligt meget store, "Trykbar" nu altså doneret ikke mindre end kr. 252.050,-!!!
Det er jo helt formidabelt og jeg ved, at pengene gavner børn med kræft og jeg står mere end 100% inde for Foreningen Cancerramte Børn og dens mange mange aktiviteter der har til formål, at skabe livsglæde og livslyst til børn med kræft, deres søskende og familie!
Besøg eventuelt foreningens hjemmeside:
www.cancerbarn.dk
Foreningne af Cancerramte Børns logo

Mini billede af overrækkelse

Tom Duke-box logo