Alle siderne på tomdukebox.dk
 
Syng dig Munter! - Børne CD 2006:
Pris kr. 100,- som ubeskåret gik til kræftramte børn!
Tom Duke-box fjoller med hovedtelefonerne den forkerte vej
"Gad vide hvor god den CD bliver???
Tom Duke-box med udstrakte arme
"Den bliver så god!!!!"
Børne CD'ens fødsel:
Jeg fik ideen til en Børne CD, da jeg i anden anledning optrådte for en underviser fra Instituttet for Blinde og Svagtseende, som hedder Jarle. Han fortalte at Instituttet havde fået anskaffet sig nogle rigtigt gode lydstudieforhold og spurgte om jeg var interesseret i at indspille noget.
Jeg tænkte med det samme "Jeg laver sgu en Børne CD hvor alle pengene skal gå til den bedste forening i min verden nemlig Foreningen Cancerramte Børn www.cancerbarn.dk som jeg har haft tilknytning til gennem de sidste 6 år.
Jeg satte mig så ned og forsøgte at få styr på et sådant projekt (du kan læse projektbeskrivelse her)

Nu ruller det så derudaf!
I Instituttet for Blinde og Svagtseendes lydstudie er indspilningerne foregået, som et led i 2 elevers lydstudie uddannelse – eleverne hedder Anders og Mark og samtidigt med, at vi har fået indspillet en fed børne CD, får de 2 elever også et rigtigt fedt input i deres uddannelse – 2 gode drenge som det har været skønt og sjovt at arbejde sammen med!
Underviserne Jarle Jellestad og Lars Hellbo holdt sig sådan lidt i baggrunden, men trådte til med enorm interesse og velvilje når det var nødvendigt – specielt må jeg sige et hjertevarmt og nærmest rørende tak til Lars Hellbo der producerede og mixede CD'en - mange gange til langt ud på natten – med tandpine og samtidigt med et krævende civilt job han skulle afsted til tidligt om morgenen - FEDT LARS OG JARLE!
Mark og Anders drejer på knapper
Anders og Mark er de 2 lydstudieelever der som led i deres uddannelse har været med til indspilningen af CD'en. De er 2 friske fyre med et gå på mod og en interesse for mit projekt, som jeg beundrer dem for og er dem dybt taknemmelige for!
Børne CD'en hedder "Syng dig munter" og indeholder en masse glade og dejlige børnesange, som jeg spiller og synger, og også "Isabell" sangen kommer med i en nyindspilning – hvor Maja er med igen men denne gang også Majas lillesøster Tea og sammen synger de et fantastiskt kor på dene nye "Isabell-version", Monique har været så hjertensvenlig at indsynge en godnatsang jeg har skrevet der hedder "Mors hjertesang" hvor rytmen er ægte hjerteslag.
Monique nærbillede
Monique er en dejlig kvinde – sej og sød, så det sagt!
Hun bad om helt mørke i studiet da hun skulle indsynge "Mors Hjertesang" – så hun virkelig kunne føle sangen....
Da hun sang "Mors Hjertesang" ind første gang besvimede jeg af fryd – men hun ville gerne gøre det bedre og det gjorde hun så – det hørte jeg så ikke, for jeg var allerede rejst til et drømmeland med fine farver og billeder jeg kunne lide og der svævede jeg rundt i min salighed mens Monique gjorde sangen endnu bedre! Monique synes jeg må være en hver mands Esmaralda (se eller læs "Klokkeren fra Notre Dame") – så ville jeg i hvert fald gerne være Quasimodo! Moniques hjemmeside: www.monique.dk
Som noget lidt specielt har Børne CD'en også et enkelt "voksen nummer" nemlig sangen "Hope, love and faith" som Anders Blichfeldt fra Big Fat Snake, har skrevet og foræret til Foreningen Cancerramte Børn, det er bare den fedeste sang og jeg er dybt beæret over at Anders Blichfeldt har givet mig lov til at indsynge den – man gør jo ikke sådan bare Anders Blichfeldts stemme efter – men jeg synes nok jeg er sluppet ret godt af med at lave en egen fortolkning og på dette nummer har min allerbedste sangveninde Maja og hendes lillesøster samlet en lille flok af deres sangveninder, som synger det mest fantastiske kor på sangen!
Ligeledes har Mogens Fischer (pensioneret Bifrost trommeslager) hjulpet på "Hope, love and faith" sangen og Lars Jensen fra bandet "Effi og Eliten" lægger det dejligste keyboard på "Isabell". Sidst men ikke mindst lægger min gode ven Dennis P sine dejlige guitar-soloer på her og der!
Økonomi:
Jeg har med hjælp fra Jan Diemer fået et dejligt legat fra Dansk Blindesamfund på kr. 10.000,- til delvis dækning af hele produktionen og har søgt andre fonde om støtte så forhåbentligt alle produktionsomkostningerne dækkes. Studiearbejdet bliver meget billigt da den store velvillighed fra Instituttet for Blinde og Svagtseende, de 2 elever og de 2 undervisere er meget imødekommende.
Derudover bliver der omkostninger til NCB gebyr, cover udarbejdelse og tryk af 2000 CD'er, men jeg håber på legater der kan støtte disse omkostninger der i alt løber op i ca. kr. 25.000,-.
En enorm tak skal her lyde til Tocano A/S i Solrød, som står for tryk af CD og Booklet/cover – flere af Tocanos medarbejdere har haft en helt utrolig sympatisk holdning til dette projekt og en meget venlig og generøs indstilling både arbejdsmæssigt og økonomisk, som jeg er dem dybt taknemmelig for!
Mit mål er at sælge (blot) 1500 stk. af Børne CD'en for kr. 100,- pr. stk. (resten af CD'erne foræres til Rigshospitalets Børnekræftafdeling som forhåbentligt opmuntrende gave til nuværende og kommende børn der skal i behandling for kræft) dermed skulle jeg gerne kunne overrække foreningen Cancerramte Børn kr. 150.000,- Det ville være en af de største oplevelser i mit liv!
Pengene som CD'en kan indbringe vil blive brugt til livsglade og opmuntrende oplevelser til børn der er ramt af kræft og deres familie.

Oplevelserne/aktiviteterne skal arrangeres således, at der ikke er risiko for at børnenes meget lave immunforsvar bliver udsat for smitte af selv den mindste virus eller infektion - og det koster penge!

Personligt har jeg kendt denne forening i 6 år, og jeg beundrer det arbejde foreningen gør for børn med kræft – men ikke kun de alvorligt syge børn, også deres søskende og forældre/bedsteforældre, som jo også er meget mærket af situationen. For forældre der har mistet et barn, gøres der også en stor indsats fra denne fantastiske forenings side!
Aktiviteterne som disse/dine penge kan blive brugt til er for eksempel:
Feriehytte: en uges ferie væk fra den hårde behandlings dagligdag er et af de største ønsker jeg gennem mine mange besøg på Rigshospitalets Børnekræftafdeling hører fra familierne.
Familieweekend: En weekend hvor 200 personer der har eller har haft børnekræft inde i deres tilværelse mødes til en skøn weekend i dejlige omgivelser og med et hav af aktiviteter for både ungerne og de voksne – i denne weekend bliver der grædt og grinet i et varmt fællesskab mellem mennesker der har prøvet noget de færreste af os kan sætte os ind i!
Skitur/ferie: I 2005 var 30 unger – også dem der er midt i deres behandling på 5 dages skitur til Norge. Et enormt arrangement med læge på holdet og en hulens masse ting at sørge for med hensyn til smitterisiko og meget andet. Skituren var dyr men noget af det allerlykkeligste de 30 børn nogensinde havde oplevet!

Samt meget meget andet som Teaterture, Tivoliture, Biografture men så sandelig også mindre arrangementer som ethvert raskt barn oplever under normale forhold, for disse børn gælder bare at oplevelserne skal ske under forhold hvor ingen andre personer deltager fordi man jo ikke kan være sikker på, om fremmede personer går rundt med en lille virus eller infektion der kan smitte. Jeg vil tilføje, at denne forening jo står for det kæmpe arbejde det er, at arrangere disse begivenheder og tager sig af alle de mange mange forholdsregler der skal og må tages for at børnene kan få disse oplevelser – det har den enkelte familie naturligvist slet ikke overskud til alene!
Jeg kan af hele mit hjerte stå inde for, at dine penge for denne Børne CD, vil blive brugt til noget meget hjertevarmt og fantastisk opmuntrende!

Børn der griner er det mest fantastiske og vigtigste – hør her dejlige dejlige Amanda som jeg har mødt på Rigshospitalets børnekræftafdeling. I dag er hun færdigbehandlet efter 2 års ufatelig hård kamp mod kræft – hun er bare så modig (ligesom alle de andre børn) og strutter af den skønneste livsglæde og man kan ikke andet end grine sammen med hende når man hører dette: Hør Amandas latter her
Denne frydefulde latter fra en rigtig rigtig sød pige har også en plads på min nye Børne CD. Også Rune på 8 år som er blind har den mest charmerende rolle på CD'ens "Farvelsang"!

I blindeverdenen findes der en sport der hedder " Goalball" (hvorfor skriver han nu noget om det spørger du måske...). Det gør jeg fordi jeg er træner for et børnehold, hvor en flok skønne synshandicappede/blinde unger deltager og netop disse dejlige unger har hjulpet mig på Børne CD'ens "Er du sur og trist" sang ved at lave lyde og fagter til sangen – og hvad siger I så! Synshandicappede børn er med til at hjælpe kræftramte børn....STORT ikk'!
Børnekor i studie fjoller
Nicklas, Maria Louise, Sofie, Pernille og Lasse! Skønne unger, der klappede, fløjtede, pruttede og råbte HURRA for fulde gardiner – Tak for hjælpen unger!
Syng dig Munter CD forside
Sådan ser CD'ens forside ud...
Hør klip fra den nye "syng dig munter" børne CD her:

Indhold:

1. Goddag Sang
2. Er du sur og trist (hør lydklip)
3. Kemo-manden Kasper (hør lydklip)
4. Pjerrot sagde til månen
5. Lille Peter edderkop
6. I en skov en hytte lå (hør lydklip)
7. Mester Jakob på 20 forskellige sprog
Dansk, Svensk, Færøsk, Islandsk, Finsk,
Russisk, Ungarnsk, Spansk, Tyrkisk, Afrikansk,
Marrokansk, Bosnisk, Engelsk, Tysk, Fransk,
Hollandsk, Italiensk, Grønlandsk, Gambiansk, Vietnamesisk (hør lydklip)
8. Rapanden Rasmus
9. Den melodi vi alle kan lide (Du-de-li-du) (hør lydklip)
10. Spørge Jørgen
11. Hope, love and faith (hør lydklip)
Skrevet af Anders Blichfeldt, sunget af Spille-Tom
12. Isabell (hør lydklip)
13. Jeg er en glad lille Cowboy
14. Farvel og Goodbye sang (hør lydklip)
15. Mors hjertesang (hør lydklip)
Skrevet af : Tom Duke, Sunget af: Monique.
Billeder fra mange hårde men ufatteligt dejlige dage i lydstudiet på Instituttet for Blinde og Svagtseende:
Thea og Maja Iven Ulstrup synger i studiet
Ja Maja har jeg jo sunget sange sammen med siden 2000 og hun er jo fantastisk og hendes lillesøster Tea er mindst lige så kæk og dygtig! Derudover er disse 2 piger utroligt charmerende at være sammen med, vi griner, driller og slås for sjov uden på nogen måde at miste hjertet i det vi laver. Maja er jo næsten en voksen pige nu og hun har rent faktisk været den der styrede hvordan koret skulle arrangeres alt imens Tea og jeg fjollede rundt på gulvet og lavede ballade.
Dennis indspiller solo på sangen Isabell i studie
Dennis P! Den mand gør rigtigt meget for mig, vi er naboer – så det er ikke så lidt musik vi taler om og diskutterer. Samtidigt er Dennis min hjemmesideansvarlige og hans kæreste Lotte hjælper mig med indkøb og en masse andet, så det er ikke så lidt halm jeg trækker på disse 2 skønne mennesker! Og så stiller Dennis jo op hver eneste gang jeg beder ham hjælpe mig med hans fantastiske soloer på mine projekter – Tak Dennis!
Line, Nanna, Maja og Thea synger i studie
Line, Nanna, Tea og Maja! Så er det sagt, pigerne her strålede i studiet af både glæde og i særdeleshed af kvalitet! De strålede endda videre i uformindsket kraft selvom Tom Duke kan være en bøffel at samarbejde med! Men resultatet af sangen "Hope, love and faith" er blevet vildt fedt fordi de 4 piger bare var så sprøde og humørfyldte.
Michael nærbillede
Denne mand er den bedste svoger i verden!
Michael har kreeret "Syng dig munter" CD'ens cover – og det har været ikke så lidt problematisk. Scanning af 24 børnetegninger, grafisk opsætning og meget meget mere alt sammen gjort ud fra mine finurlige ideer – og det er Michael vildt god til, altså at forstå hvad jeg gerne vil have og så gøre det.
Først lavede vi cover i filtypen Publisher, men den gik ikke hos trykkeriet og Michael sad lange nætter og kæmpede med ændring af filtype samtidigt med, at han havde så rigeligt at se til fordi han er lærer og skulle rette sine elevers eksamensopgaver. Den mand er unik og en af de mest tjenestevillige personer jeg nogensinde har mødt og så både ved og kan han alt – hvis man skal deltage i "jeopardy" må Michael være den bedste livline man overhovedet kan ønske sig – godt min søster har scoret ham!
Mathilda nærbillede
"Er der nogen man kan regne med, så er det Mathilda! Uanset hvilket som helst projekt jeg disker op med er Mathilda klar og trofast med filmkamera og laver udsendelser om mine finurligheder der så bliver sendt på Focus TV/Kanal København. Mathilda er den "sødeste pige i verden" – vores venskab begyndte i 2002 og hendes venskab ville jeg ikke være foruden! Jeg gider ikke skrive hvor smuk hun er, for alt for ofte bliver man ukoncentreret og lægger ikke mærke til personligheden når kvinder er så smukke..... Jeg vil altid være din ven Mathilda!!
Check Mathildas mange evner ud på www.zakis.dk (*Siden findes ikke længere men adresse er beholdt af historiske grunde*) og hold i øvrigt øje med Focus TV/Kanal København, hvor Mathildas optagelser vil blive sendt.